Premiul Capitala verde a Europei pentru anul 2014

 

Orasul danez Copenhaga a castigat Premiul Capitala verde a Europei pentru anul 2014. Premiul a fost prezentat de Comisarul UE pentru Mediu, Janez Potocnik, la o ceremonie in orasul Vitoria-Gasteiz, Spania, actuala detinatoare a titlului.  Copenhaga a primit laude speciale pentru realizarile sale, in special in materie de eco-inovare si a mobilitatii durabile, pentru angajamentul orasului de a actiona ca un model pentru economia verde, atata in Europa si nu numai si pentru o strategie de comunicare extrem de promitatoare.

Premiul Capitala Verde Europeana este un premiu anual care incurajeaza orasele sa amelioreze calitatea vietii urbane prin luarea in calcul a introducerii in planificarea urbana si de management a orasului mediul inconjurator. Un oras este ales dintr-un camp mare de solicitanti in fiecare an. Premiul juriului a considerat abordarea Verde a  afacerilor urbane din Copenhaga  un exemplu de urmat pentru o dezvoltare economica durabila, pentru o dezvoltare a preocuparile legate de mediu, cu un bun potential de aplicare in alte orase ale lumii. Copenhaga  lucreaza cu companii, universitati si organizatii dedicate pentru a dezvolta si implementa o dezvoltare verde.

18 orase au aplicat in acest concurs  de a deveni Capitala verde a Europei 2014. Fiecare intrare a fost evaluata de catre un juriu international format din 12 experti si au fost nominalizate trei orase- Bristol, Copenhaga si Frankfurt. Cele mai mari orase finaliste au fost intervievate ulterior de catre un juriu ce a cuprinds reprezentanti ai Comisiei Europene, Parlamentului European, reprezentanti din Comitetul Regiunilor, Agentia Europeana de Mediu, ai guvernelor locale pentru dezvoltare durabila, Pactul primarilor si a Oficiului Biroului European de Mediu.

Premiul Capitala verde a Europei inseamna in cele din urma modalitatea de a face orasele mai placute pentru a trai si lucra.  Premiul este acordat pentru un oras european care a demonstrat un record bine stabilit: acela de a atinge standarde inalte de mediu, care s-a angajat sa desfasoare obiective ambitioase de imbunatatire a mediului si dezvoltare durabila in viitor si este lider ce actioneaza intr-un mod prietenos mediului, fiind un model inspirational pentru alte orase.

Prima Capitala Verde Europeana a fost Stockholm, in 2010, in timp ce in anul 2011 a fost Hamburg a castigat titlul. Vitoria-Gasteiz va purta aceasta titulatura in 2012, iar orasul  francez Nantes va fi Capitala Verde Europeana in 2013.

Noutati

Am lansat aplicatia pentru mobil SIGUREC

Proiectul SIGUREC vine cu o noutate pentru cei care au un comportament prietenos cu mediul...

SIGUREC, staţiile inteligente de colectare selectivă a deșeurilor, lansate în premieră în București

Green Group în colaborare cu Carrefour România au inaugurat în premieră la Bucureşti ...

Colectarea inteligentă și susținerea cauzelor sociale au un numitor comun: sistemul SIGUREC

Stațiile inteligente de colectare selectivă SIGUREC oferă utilizatorilor posibilitatea ...

Green Group va invită la ROMENVIROTEC!

A 21-a ediție a ROMENVIROTEC, expoziția internațională pentru tehnologii și echipamen...

Green Group prezent la British School si Ambasada Marii Britanii

Green Group a intreprins recent doua actiuni de informare cu privire la importanta recicla...

Newsletter

certificate

Reciclare GreenGlass Reciclare GreenWEEEReciclare GreenLampReciclare GreenFiberReciclare GreenTech