Greenlamp -parte a Green Group

Companiile GreenTech SA, GreenFiber Internațional SA, GreenWEEE Internațional SA și GreenLamp Reciclare SA își unesc activitatea sub denumirea GREEN GROUP, în singurul parc integrat de reciclare a deșeurilor din România, în urma tranzacției pe care acționarul majoritar, Romcarbon SA, a încheiat-o cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și South Eastern Europe Fund (SEEF), administrat de  Global    Finance.

Valoarea totală a investițiilor încheiate de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare împreună cu South Eastern Europe Fund este de 22,7milioane de euro.  Proiectul reprezintă o majoră tranzacție de capital în sectorul reciclării deșeurilor din România și va susține strategia Green Group de a deveni cel mai important parc de reciclare a deșeurilor din regiunea Europei de Sud-Est.

„Suntem foarte mulțumiți de încrederea arătată de către noii investitori, sumele finanțate reprezentând pentru noi recunoașterea progresului rapid pe care l-am avut încă de la apariția primei companii verzi dar, mai ales, reprezintă o oportunitate de a demonstra capacitățile de care dispunem.  Acest nou pas ne va ajuta să finalizăm proiectele în curs și să finanțăm operațiunile viitoare, pentru a puncta importanţa a ceea ce înseamnă grijă, protecție pentru mediu și respectare a regulilor. ” a declarat domnul Marius Costache, Director Executiv în cadrul GreenWEEE Internațional și GreenLamp Reciclare.

„Privim această uniune ca o îmbunătățire și o dezvoltare a companiilor, ca o abordare integrată a tot ceea ce înseamnă colectare și tratare a unor categorii de deșeuri, o bună gestionare a riscului pe care îl au deșeurile generate de societatea de consum și industrie. Obiectivul nostru este de a dezvolta companiile pentru a deveni un grup compact, capabil să închidă cercul reciclării prin sisteme de colectare, tratare, reciclare, ceea ce înseamnă de fapt economisirea resurselor naturale de materii prime și energie.” a declarat doamna Mihaela
Savin,    Director Executiv Greenfiber Internațional și Greentech.


În urma acestei tranzacții, imaginea Green Group (www.green-group.ro) va fi reprezentată de un nou brand ce definește procesul, rezultatul și întreaga filosofie a organizației, cât și tradiția puternică în domendiul colectării, tratării și reciclării deșeurilor. Sloganul definește natura dinamică a brand-ului și puterea grupului de a transforma deșeurile în resurse. Memorabil și distinctiv, noul simbol va fi integrat în identitățile fiecărei companii în parte.

Green Group are în prezent peste 1500 de angajați și puncte de lucru operaționale în țara: Buzău, București, Ilfov, Iași, Corabia, Arad, Cluj și în străinătate: Serbia, Macedonia și în Germania.


Despre companiile Green Group:


GreenTech SA este primul reciclator integrat de PET rezultat post-consum ce și-a început activitatea în anul 2002 fiind unul dintre cei mai importanți reciclatori de mase plastice din Sud-Estul Europei.
www.greentech.ro


GreenfiberInternațional SA și-a început activitatea în anul 2004 fiind primul producător de fibră sintetică poliesterica și bandă PET din România.
www.greenfiber.ro


GreenWEEE Internațional SA este cea mai mare unitate de tratare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) din România. Compania oferă servicii de colectare, tratare și reciclare pentru toate cele 10 categorii de DEEE prevăzute în lege, inclusiv baterii și acumulatori portabili.
www.greenweee.ro


GreenLampReciclare SA este singurul reciclator din România care tratează echipamentele de iluminat uzate, care dispune totodată de un proces tehnologic avansat de distilare destinat recuperării mercurului provenit din pudra fluorescentă colectată din lămpile fluorescente și lămpile cu vapori de mercur și din lămpile cu descărcare de intensitate înaltă (HID).
www.greenlamp.ro


Companiile Green Group se vor concentra în continuare pe  reciclarea deșeurilor electrice și electronice, de ambalaje, deșeurilor de echipamente de iluminat uzate, precum și a bateriilor alcaline și carbon-zinc, iar investițiile actuale vor contribui la capitalul Green Group în vederea extinderii acestor servicii

 

.

 

Noutati

Fabrica GREENLAMP detine Standardul WEELABEX

Greenlamp deține începând din luna Noiembrie certificarea WEEELABEX, singurul certifica...

Am lansat aplicatia pentru mobil SIGUREC

Proiectul SIGUREC vine cu o noutate pentru cei care au un comportament prietenos cu mediul...

SIGUREC, staţiile inteligente de colectare selectivă a deșeurilor, lansate în premieră în București

Green Group în colaborare cu Carrefour România au inaugurat în premieră la Bucureşti ...

Colectarea inteligentă și susținerea cauzelor sociale au un numitor comun: sistemul SIGUREC

Stațiile inteligente de colectare selectivă SIGUREC oferă utilizatorilor posibilitatea ...

Green Group va invită la ROMENVIROTEC!

A 21-a ediție a ROMENVIROTEC, expoziția internațională pentru tehnologii și echipamen...

Newsletter

certificate

Reciclare GreenGlass Reciclare GreenWEEEReciclare GreenLampReciclare GreenFiberReciclare GreenTech