Rezolutii in noul an

La inceput de an, se spune ca este bine sa avem in gand solutii dupa care sa ne ghidam tot anul. Toti putem contribui si putem face un angajament catre mediu. De aceea, va propunem cativa pasi pentru un an Verde.

1. Reciclati: in ultimul timp, au aparut tot mai multe programe si posibilitati care ne pot ajuta sa colectam si sa reciclam intr-un mod selectiv.

Ce puteti face pentru a salva energie si pentru a proteja mediul inconjurator?

  • Intrebuintati cosuri separate langa pubela dvs., unde puteti sa colectati mai usor ( sticle, peturi, hartie sau metale) si depozitati deseurile electrice si electronice in containere special amenajate sau duceti-le la centrele de colectare.

2. Lumina: in ultima sambata a lunii Martie - 31 martie 2012 - sute de oameni, institutii, organizatii si asociatii din intreaga lume se alatura Orei Pamantului, stingand pentru o ora sursele de lumina, intr-o miscare ce are drept scop atragerea atentiei asupra schimbarilor climatice.

Ce putem face?

  • Ora pamantului e o singura data pe an, dar un impact il poate avea faptul ca, de fiecare data cand parasiti incaperea pe o perioada mai lunga de timp sau in timpul zilei, stingeti lumina.

3. Faceti schimbarea: in 2007, Australia a devenit prima tara care a interzis becul cu incandescenta, reducand considerabil folosirea acestora. Potrivit declaratiilor Ministerului Mediului al Australiei, pana in 2012 acest lucru a facut sa conserve 4 milioane de tone de CO2.

Ce putem face?

  • Putem inlocui becurile cu incandescenta cu cele CFL sau LED. Un bec Fluorescent Compact utilizeaza doar 20-30% din energia necesara becurilor incandescente pentru a crea aceeasi cantitate de lumina, iar LED-urile utilizeaza doar 10%, contribuind atat la reducerea facturilor electrice, cat si a emisiilor de carbon.

4. Reduceti nivelul gradelor de caldura in casa: este dovedit faptul ca un consumator poate economisi pana la 15% din facturile la incalzire doar prin ajustarea termostatelor.

Ce putem face?

  • Scaderea cu 2-3 grade a termostatului timp de 8 ore duce la economii considerabile.

5. Alegeti alte mijloace de transport: stim cu totii ca, folosind masina personala sau mijlocul de transport in comun, contribuim la cresterea emisiilor de gaze cu efect de sera, insa acum marile orase ofera alternative.

Ce putem face?

  • Utilizati biciclete pentru a face drumuri scurte sau chiar pentru a merge la birou- nu e doar util, dar si placut.

6. Imparte o masina: beneficiile unui astfel de gest te pot scapa de problema gasirii unul loc de parcare, dar mai important este impactul asupra mediului.

Ce putem face?

  • Nu trebuie sa renuntati la masina personala, ci doar sa o impartiti cu unul din membrii familiei sau cu colegii de munca.

Noutati

Fabrica GREENLAMP detine Standardul WEELABEX

Greenlamp deține începând din luna Noiembrie certificarea WEEELABEX, singurul certifica...

Am lansat aplicatia pentru mobil SIGUREC

Proiectul SIGUREC vine cu o noutate pentru cei care au un comportament prietenos cu mediul...

SIGUREC, staţiile inteligente de colectare selectivă a deșeurilor, lansate în premieră în București

Green Group în colaborare cu Carrefour România au inaugurat în premieră la Bucureşti ...

Colectarea inteligentă și susținerea cauzelor sociale au un numitor comun: sistemul SIGUREC

Stațiile inteligente de colectare selectivă SIGUREC oferă utilizatorilor posibilitatea ...

Green Group va invită la ROMENVIROTEC!

A 21-a ediție a ROMENVIROTEC, expoziția internațională pentru tehnologii și echipamen...

Newsletter

certificate

Reciclare GreenGlass Reciclare GreenWEEEReciclare GreenLampReciclare GreenFiberReciclare GreenTech